23.11.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ



                                                                                                                                                            
Πειραιάς, 22/11/2016

                                                                                            
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΥΕΝ καλεί όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Ναυτική Εκπαίδευση, στην Πλοηγική Υπηρεσία, στον Οίκο Ναύτη, στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και στο Λιμενικό Ταμείο Χανίων να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει πιστή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ωθώντας τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία μας σε κοινωνική εξαθλίωση.

Στο όνομα του επιτελικού κράτους επαναξιολογούνται οι δομές του δημοσίου με στόχο τη συρρίκνωσή του και την ιδιωτικοποίηση βασικών κρατικών αρμοδιοτήτων, προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος των πολιτών και της δημοκρατίας.

Η επερχόμενη κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία πολυδιαφημίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα πραγματοποιείται από διορισμένες επιτροπές και όχι από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία παρά τις όποιες ελλείψεις τους, αποτελούν έως σήμερα την κορωνίδα των διοικητικών οργάνων, καθώς είναι τα μόνα υπηρεσιακά όργανα που τουλάχιστον εν μέρει αναδεικνύονται μέσα από εκλογική διαδικασία. Στόχος είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι τελικώς να υποχρεωθούν σε μετακινήσεις σύμφωνα με τις νέες  περιορισμένες δομές του ελληνικού δημοσίου, αλλά και η παράλληλη αλλαγή των σχέσεων εργασίας, οι οποίες σταδιακά θα μετατρέψουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας σε θέσεις συμβασιούχων. Ενώ παράλληλα ο «αυτόματος κόπτης» καραδοκεί για μισθούς, συντάξεις και απολύσεις.

Οι προσπάθειες για ανατροπή των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στοχεύουν στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 διεκδικούμε:

·                 Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Δωρεάν Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμό. Δημόσιες Μεταφορές, Δημόσια Ενέργεια, Δημόσια Ύδατα-Νερό και εν γένει δημόσια δίκτυα και υποδομές.

·                 Κατάργηση των διαδικασιών αξιολόγησης δομών και υπαλλήλων, που στοχεύουν στη μείωση του κράτους και την κυριαρχία του κεφαλαίου.

·                 Κατάργηση της επαίσχυντης φορολογικής νομοθεσίας των τελευταίων ετών, που μετακυλύει την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στις πλάτες του φορολογούμενου Λαού, την ίδια ώρα που χρηματοδοτούνται οι τράπεζες, οι οποίες επιβάλλουν ληστρικά επιτόκια και βγαίνουν σε πλειστηριασμούς οι κατοικίες εργατών, ανέργων και συνταξιούχων.

·                 Κατοχύρωση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.




Συγκεκριμένα η ΠΟΥΕΝ διεκδικεί:

·                 Ακύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του ΟΛΠ στο κινεζικό κρατικομονοπώλιο της COSCO, ανατροπή των διαπραγματεύσεων για πώληση του ΟΛΘ και οποιουδήποτε άλλου λιμανιού της χώρας. Κατάργηση των «διοικητηρίων» που έχουν θεσπίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με στόχο την ιδιωτικοποίηση όλων των λιμανιών της χώρας και συγκεκριμένα κατάργηση της «ανεξάρτητης» Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και της «ανεξάρτητης» Δημόσιας Αρχής Λιμένων και επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων τους στον αμιγώς αρμόδιο δημόσιο φορέα  δηλαδή στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

·                 Διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ ως αυτοτελούς ασφαλιστικού φορέα που θα εξακολουθεί να προσφέρει αμιγώς στους ενεργούς και συνταξιούχους ναυτικούς, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του σκληρού επαγγέλματος τους.

·                 Διατήρηση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, μέσω της επαναδημιουργίας των καταργημένων οργανικών θέσεων και της άμεσης στελέχωσής τους με μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Γενναία αύξηση των κονδυλιών του κρατικού προϋπολογισμού για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και την επαναφορά των απολεσθέντων δικαιωμάτων των σπουδαστών όπως η σίτιση κ.α.

·                 Διατήρηση της Δημόσιας Πλοηγικής Υπηρεσίας μέσω της επαναδημιουργίας των καταργημένων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων και άμεση στελέχωσή τους. Άμεση δημιουργία νέων πλοηγικών σταθμών εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο και έχουν αρχίσει ήδη να επιχειρούν ιδιώτες.

·                 Διατήρηση των δομών και των αρμοδιοτήτων αλλά και στελεχιακή ενίσχυση του Οίκου Ναύτη και του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, ώστε να αυξηθεί η προσφορά τους στους ναυτικούς και τις οικογένειές τους.

·                 Αποστρατιωτικοποίηση του παραγωγικού και οικονομικού αντικειμένου του Υπουργείου Ναυτιλίας, με την έξοδο από το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ  της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, της Ναυτικής Εργασίας, των Θαλασσίων Συγκοινωνιών, της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, της Ναυτιλιακής Πολιτικής και όλων των υποστηρικτικών δομών του Υπουργείου.

·                 Ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος με σημαντικότερη συνέπεια την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής-μέριμνας για τη νησιωτικότητα της χώρας και τελικό αποτέλεσμα οι νησιώτες μας να καθίστανται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 


Η έξοδος από το τέλμα είναι εφικτή μόνο με αγωνιστική και ενωτική δράση ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα και στο νεοφιλευθερισμό και απαιτεί καθολική σύγκρουση με τις κυβερνητικές πολιτικές που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου.



Όλες και Όλοι Μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους

Όλες και Όλοι Μαζί στη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ


Συγκεντρώσεις στις 11.00π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στα Κεντρικά Σχολεία Μυτιλήνης και σε όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η Πρόεδρος                                                                     Γενικός Γραμματέας
Ζωή Πεντότη                                                                      Βασίλης Παπαδημητρίου