26.11.16

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Εμπόριο όπλων στο ΥΝΑΝΠ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                         Πειραιάς  25/11/2016
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ακτή Βασιλειάδη – Πύλη Ε1-Ε2
ΤΚ 185 10 Πειραιάς
ΤΗΛ : 2131374505 – FAX : 2131374243


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εμπόριο όπλων στο ΥΝΑΝΠ


Το ΔΣ της ΠΣΥΥΕΝ καταδικάζει την εμπορία όπλων που λαμβάνει χώρα στο κεντρικό κατάστημα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2.
Την Τετάρτη 23/11/2016 εμβρόντητοι διαπιστώσαμε στον πίνακα ανακοινώσεων στην κεντρική είσοδο του Υπουργείου την ανάρτηση αγγελίας πώλησης όπλου (πιστόλι HK USP COMPACT 9mm με 3 γεμιστήρες και άλλα παρελκόμενα). Άμεσα έγινε καταγγελία στο ιδιαίτερο γραφείο υπουργού, ώστε να απομακρυνθεί η εν λόγω αγγελία από τον πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου. Παρά το γεγονός ότι παρουσία της Προέδρου του ΔΣ του ΠΣΥΥΕΝ απομακρύνθηκε η εν λόγω αγγελία από σύμβουλο του Υπουργού, την Παρασκευή 25/11/2016 διαπιστώσαμε ότι  η αγγελία πώλησης του όπλου βρίσκεται και πάλι στον πίνακα ανακοινώσεων.
Σε προφορικό ερώτημα που απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ ΠΣΥΥΕΝ στο Φρουραχείο του Κτιρίου δόθηκε η απάντηση ότι «η ανάρτηση αγγελίας πώλησης όπλου είναι νόμιμη».
Αναρωτιόμαστε ποιος τελικά διοικεί το υπουργείο, αν υφίστανται οι κώδικες δεοντολογίας και ηθικής, που αρμόζουν στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, ή αν τελικά το Υπουργείο μας είναι εκτός των ορίων της κοινής λογικής και ηθικής
Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.


                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Η Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας

            Ζωή Πεντότη                                                  Γιάννης Κολαξής